Alpha cursus

Alpha cursus is een serie bijeenkomsten waarin je samen laagdrempelig en ontspannen kennis maakt met het Christelijk geloof. We starten elke cursusavond met een lekkere maaltijd gevolgd door een praatje over een onderwerp van het christelijk geloof. Daarna praat je in een kleine groep door over het onderwerp.

Onderwerpen zijn bijvoorbeeld “waarom en hoe?”, “wie is Jezus” en bidden. Het mooie is dat geen enkele vraag of mening te gek is. In de kleine groep mag je juist alles delen en ook je twijfels uitspreken.

Misschien heb je een vraag zoals:
– Waarvoor kun je bidden?
– Wat is de zin van mijn leven?
– Wat is Pinksteren eigenlijk?
– Waarom is er veel verdriet in de wereld?

Bij Alpha komen deze vragen en verhalen samen, mag je alles zeggen en maak je nieuwe vriendschappen. Volgens 92% van de deelnemers heb je sowieso een goede tijd.

Alpha bestaat uit 9 wekelijkse bijeenkomsten en is gratis.

Iets voor mij?

Daar kunnen we kort over zijn. Alpha is voor iedereen. Of je nu niet in God gelooft, wel of een klein beetje. Het maakt ook niet uit of je nog nooit een kerk van binnen hebt gezien of als je al vijf jaar een kerk bezoekt. Als je geniet van een lekkere maaltijd, nieuwsgierig bent en graag meedoet in een goed gesprek zit je bij Alpha goed!

Wat is het doel van mijn leven?

Waar is Alpha?

Alpha cursus wordt door heel Nederland georganiseerd en vind plaats in cafés, kerken, restaurants, verenigingsgebouwen en woonkamers. Over het algemeen start de Alpha een aantal keren per jaar. De meeste vinden doordeweeks en in de avond plaats en beginnen met een heerlijke maaltijd.

Informatie voor een cursus bij jouw in de buurt kun je vinden bij Alpha Nederland. De Vrije Baptistengemeente Enkhuizen organiseer de Alpha in Enkhuizen. Het adres voor de Alpha Cursus van februari 2024 is Melkmarkt 2. 1601 HC Enkhuizen. Dit is in “Het Restaurant Kanjerkamer”.

Wanneer is de volgende?

De volgende Alpha cursus start op maandag 12 februari 2024. Om 18:30 starten we met een maaltijd met aansluitend het introductie praatje. Wil je deelnemen of gewoon een keer komen kijken? Je bent van harte welkom! Wil je je aanmelden voor de eerste bijeenkomst?

Dat kan door een email te sturen naar alphacursus@baptistenenkhuizen.nl

Of vul het formulier hier onderaan de pagina in. 

Je bent van harte welkom bij...

juli 2024
jul 28
28 juli 2024
RSG Enkhuizen, Boendersveld 3
Enkhuizen, 1602DK Nederland

Kom naar de kerkdienst op zondag 28 juli! Ook als u in de omgeving op vakantie bent of eens een dienst wilt bezoeken bent u van harte welkom. Oscar Loohuis […]