Alpha cursus

Alpha cursus is een serie bijeenkomsten waarin je samen laagdrempelig en ontspannen kennis maakt met het Christelijk geloof. We starten elke cursusavond met een lekkere maaltijd gevolgd door een praatje over een onderwerp van het christelijk geloof. Daarna praat je in een kleine groep door over het onderwerp.

Onderwerpen zijn bijvoorbeeld “waarom en hoe?”, “wie is Jezus” en bidden. Het mooie is dat geen enkele vraag of mening te gek is. In de kleine groep mag je juist alles delen en ook je twijfels uitspreken.

Misschien heb je een vraag zoals:
– Waarvoor kun je bidden?
– Wat is de zin van mijn leven?
– Wat is Pinksteren eigenlijk?
– Waarom is er veel verdriet in de wereld?

Bij Alpha komen deze vragen en verhalen samen, mag je alles zeggen en maak je nieuwe vriendschappen. Volgens 92% van de deelnemers heb je sowieso een goede tijd.

Alpha bestaat uit 9 wekelijkse bijeenkomsten en is gratis.

Iets voor mij?

Daar kunnen we kort over zijn. Alpha is voor iedereen. Of je nu niet in God gelooft, wel of een klein beetje. Het maakt ook niet uit of je nog nooit een kerk van binnen hebt gezien of als je al vijf jaar een kerk bezoekt. Als je geniet van een lekkere maaltijd, nieuwsgierig bent en graag meedoet in een goed gesprek zit je bij Alpha goed!

Wat is het doel van mijn leven?

Waar is Alpha?

Alpha cursus wordt door heel Nederland georganiseerd en vind plaats in cafés, kerken, restaurants, verenigingsgebouwen en woonkamers. Over het algemeen start de Alpha een aantal keren per jaar. De meeste vinden doordeweeks en in de avond plaats en beginnen met een heerlijke maaltijd.

Informatie voor een cursus bij jouw in de buurt kun je vinden bij Alpha Nederland. De Vrije Baptistengemeente Enkhuizen organiseer de Alpha in Enkhuizen. Het adres is: Anjerstraat 1, 1602 XZ Enhuizen

Wanneer is de volgende?

De volgende Alpha cursus start op maandag 9 oktober 2023. Om 18:30 starten we met een maaltijd met aansluitend het introductie praatje. Wil je deelnemen of gewoon een keer komen kijken? Je bent van harte welkom! Wil je je aanmelden voor de eerste bijeenkomst?

Dat kan door een email te sturen naar alphacursus@baptistenenkhuizen.nl

Of vul het formulier hier onderaan de pagina in. 

Je bent van harte welkom bij...

januari 2024
jan 02
02 januari 2024
RSG Enkhuizen, Boendersveld 3
Enkhuizen, 1602DK Nederland

In januari 2024 worden er weer een aantal cursussen gegeven in de RSG op de dinsdagavonden. Ook wordt een huwelijkscursus, die is op een andere dag in de Bovenzaal. Neem …

Cursusmaand Lees meer »

jan 06
06 januari 2024
Bovenzaal Andijk, Middenweg 48
Andijk,

De eerste activiteit in het nieuwe jaar is een gebedsdag op zaterdag 6 januari. Volgens de joods bijbelse traditie komen we samen voor gebed. We willen samenkomen voor een ochtend, …

Gebedsdag Andijk Lees meer »