Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Doopinformatieavond

juni 19 @ 18:00 - 20:30

Op woensdag 19 juni zal een informatieavond gehouden worden met informatie over de doop. Mail onze voorganger als je meer wilt weten. Over de doop of als je het verlangen hebt om je te laten dopen.

Niet bekend met de doop?
Een korte uitleg over de doop. Deze is niet uitputtend want over de doop valt veel te vertellen. Binnen het Christelijk geloof neemt de doop een belangrijke plaats in. Als je jezelf laat dopen erken je publiekelijk je geloofsbelijdenis en geloof in de boodschap van het evangelie. Als je jezelf laat dopen wordt je ondergedompeld in het water.

Bij de Vrije Baptisten Gemeente Enkhuizen (VBGE) dopen we veelal in een bad (binnen of buiten) of in het IJsselmeer. Met de doop wordt symbolisch uitgedrukt dat je ‘schoongewassen’ wordt van je zonden. Het water bij de doop verwijst naar het bloed van Jezus Christus. Zijn bloed wast onze zonden af, zodat we rein zijn voor God. Dopen is een symbool van je “nieuwe” leven als Christen.

Geloofsvragen
Heb je andere geloofsvragen? Voel je vrij het contactformulier in te vullen of kom naar de kerkdienst op zondagochtend. We beantwoorden je vraag graag!

Gegevens

Datum:
juni 19
Tijd:
18:00 - 20:30

Locatie

Op aanvraag

Organisator

Eredienst