ONDERWIJS: CURSUSSEN

Doe alles wat ik u heb geleerd en overgedragen, wat ik u hebt verteld en laten zien. Dan zal de God van de vrede met u zijn.

Welkom op de pagina van het onderwijs binnen de Vrije Baptistengemeente Enkhuizen. Wij willen onze leden, maar zeker ook onze gasten graag onderwijs aanbieden op diverse facetten van het geloof.

Op deze pagina kunt u u opgeven voor de verschillende cursussen en bijbelstudies. 

In januari hebben wij een cursus-maand. Hieronder zijn alle cursussen opgenomen die gegeven worden. Alle cursussen zijn op dinsdagavonden van 19:30 – 21:45 uur. Het gaat om de volgende data:
10 januari, 17 januari, 24 januari en 31 januari

Ondertussen is de cursus ‘voeding’ vol, opgave hiervoor is niet meer mogelijk.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over het onderwijs? Neem dan contact op via
voorganger@baptistenenkhuizen.nl

“In het begin schiep.."

In de eerste drie hoofstukken van Genesis worden op een aantal gebieden belangrijke fundamenten neer gelegd. Als deze afbrokkelen dan blijft er niet zoveel van ons allerheiligst geloof over. In deze Bijbelstudie laten we deze basis grondig zien en ontdekken hoe Jezus en Paulus daar op voorbouwen. Als het fundament onder druk staat dan brokkelt het hele bouwwerk in elkaar.  We kunnen daarbij denken aan de Schepping, positie man/vrouw, Verschil man/vrouw, huwelijk, mensbeeld, rentmeesterschap, zondeval, vloek. Deze studie is zowel op de avonden als wel op de middagen te volgen. Deze cursus wordt gegeven door Cees Hanemaaijer.

Dinsdagavond 10 januari
Schepping

Dinsdagavond 17 januari
Man/Vrouw

Dinsdagavond 24 januari
Rentmeesterschap

Dinsdagavond 31 januari
Zondeval, vloek en herstel

“God heeft jou een unieke taak gegevens!"

  • Mattheus 28: vers 18-20

Hij vraagt of jij je huis tot een plek kunt maken waar Hijzelf Zijn werk kan doen, waar Zijn Geest de ruimte krijgt. Waar jouw kinderen de mogelijkheid hebben om Hem te kunnen ontdekken, ervaren, ontmoeten.  

In deze workshop zullen we stilstaan hoe jouw gezin een oefenplaats kan zijn voor jullie kind(eren) om God te leren kennen. We zullen stilstaan bij de thema’s als: een relatie met God opbouwen; de rode draad door de bijbel; het Vaderhart van God. De workshop zal gericht zijn op ouders met basisschool kinderen.
We gaan met elkaar in gesprek, delen onze ideeën en ervaringen en gaan strijden in gebed voor onze kinderen.  Deze cursus wordt gegeven door Rozemarijn de Kroon.

Deze cursus is deel van de cursus-maand. Deze wordt gegeven op dinsdag-avonden in het RSG, van 19:30 - 21:45 uur. Het gaat om de volgende data:
10 januari, 17 januari, 24 januari en 31 januari

 

“Herstel in en door Christus"

Ken je dat gevoel? Dat je met een rugzak loopt die te zwaar is? Dat er maar niets wil lukken? De bijbel zegt dat je een nieuwe schepping bent. Het oude is voorbij gegaan en nieuwe is gekomen. In Christus zijn we geheel anders. En toch merk je daar soms maar weinig van. Waarom doe ik wel de dingen die ik niet wil en niet de dingen die ik wel wil? Gelukkig staat er nog veel meer in de bijbel. In deze cursus gaan we stil bij wat het betekent om opnieuw geboren te zijn. Ons eeuwige leven is nu al begonnen en in deze gebroken wereld kunnen we toch al delen in de zegeningen die God aan ons geeft. Deze cursus wordt gegeven door Alexander Kooiman.

Deze cursus is deel van de cursus-maand. Deze wordt gegeven op dinsdag-avonden in het RSG, van 19:30 - 21:45 uur. Het gaat om de volgende data:
10 januari, 17 januari, 24 januari en 31 januari

DEZE CURSUS IS VOL - opgave is niet meer mogelijk.

BOOST je tempel!

We hebben een mooie verantwoordelijkheid gekregen om goed voor ons lichaam, onze tempel te zorgen. In de schepping is veel te vinden waarmee we dat kunnen doen; niet alleen met voeding, maar met nog zoveel meer!

In 2 avonden neemt Annemieke de Kroon (37) je mee in de wereld van:
– het bouwen van een sterk immuunsysteem
– gezonde darmen
– hormoonbalans
– koudetraining & hittetraining
– ademhaling
– de juiste supplementen
– veel info over gezond eten
en heerlijke inspiratie voor troepvrije recepten om thuis in te zetten om goed te kunnen zorgen voor je lijf!

Als je namelijk gezond bent, je vol energie zit en je mentaal sterk bent, heb je ruimte om nog meer uit te delen, te stralen en anderen te inspireren!
Je zult dan ook met een paar mooie uitdagingen weer naar huis gaan.

Ben je benieuwd wat je zelf kunt doen voor jouw gezondheid en wil je die een BOOST Geven?
Geef je dan op voor de 2 cursusavonden.

Annemieke heeft inmiddels 4 kook- & informatieboeken op haar naam staan, geeft al 10 jaar lang gezondheidsconsulten, verzorgd gezonde Grazing Tables, workshops en lezingen.

Cursusavonden
Dinsdag 10 en 17 januari 2023

Door de eeuwen heen heeft God telkens weer nieuwe opwekkingen gegeven, waarin grote aantallen mensen tot bekering en geloof zijn gekomen. Een opwekking is een tijd waarin de Heilige Geest opnieuw krachtig over gelovigen wordt uitgestort, hun levens veranderen en velen van buiten de kerk tot Christus komen en aan Zijn Gemeente worden toegevoegd. Soms wordt iets opwekking genoemd wat het eigenlijk niet is. Wat is een echte opwekking dan wel? In deze serie kijken we onder andere naar opwekkingen uit de tijd van de Bijbel en staan we stil bij voorbeelden uit de geschiedenis van de kerk. Ook zullen we nadenken over de relatie tussen geestelijke vernieuwing en het zegenen van Israël. 

 

Avond 1: De opwekking in de tijd van Nehemia als voorbeeld van een opwekking in Bijbelse tijden.

Avond 2: Wat is een opwekking?

Avond 3: Opwekkingen in de geschiedenis leerzaam voor ons

Avond 4: Geen opwekking zonder Israël.

 

Deze cursus is deel van de cursus-maand. Deze wordt gegeven op dinsdag-avonden in het RSG, van 19:30 - 21:45 uur. Het gaat om de volgende data:
10 januari, 17 januari, 24 januari en 31 januari