Over ons

Even voorstellen

  • Wie zijn wij?
  • Voor wie?
  • 3 tips
  • Wij geloven...
  • Visie en missie

Wie zijn wij?

Wij zijn de Vrije Baptistengemeente Enkhuizen en zijn al meer dan 50 jaar actief in Enkhuizen en omgeving. Het is ons verlangen om samen te komen, God te eren en mensen te vertellen dat God van je houdt en een plan heeft met je leven. Ons motto is 'Passie voor Jezus en hart voor mensen'.

De Here Jezus zegt: “Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven, niemand komt tot de Vader dan door Mij.” De Here Jezus heeft de Weg vrijgemaakt naar God. Hij is de Weg in ons leven. Jezus maakt ons de Waarheid bekend. Mensen zoeken naar waarheid en in Jezus vinden we de Waarheid. Veel mensen zijn op zoek naar het doel van het leven en in Jezus ontvangen we het Leven. Leven in overvloed! In Jezus vinden we het doel van ons leven, onze bestemming in dit leven en het leven dat komen gaat.

Je bent van harte welkom bij onze wekelijkse samenkomst op zondagmorgen om 10.00 uur.
We zien naar je uit!

Voor wie?

Wij zijn een kleurrijke gemeente met veel diversiteit. Iedereen is welkom: gelovige mensen, mensen die zoekende zijn, mensen die niet gelovig zijn. We zijn geen exclusieve gemeente, maar willen echt inclusief zijn. Voor God is iedereen een waardig persoon.
Wij hebben passie voor Jezus en hart voor mensen. Jezus had ongelofelijk veel liefde voor mensen. Hij was met ontferming bewogen over mensen die vermoeid en belast waren. Wij willen het voorbeeld van Jezus volgen en de mensen liefhebben.

Voor mensen die meer zouden willen weten over het Christelijk geloof hebben we ieder jaar een Alpha Cursus.
"Waar leef ik eigenlijk voor? Wie is Jezus? En wat heeft Hij met mijn leven te maken?"
Als je met dit soort vragen rondloopt, kan de Alpha-cursus iets voor jou zijn.

3 tips

Kennismaken met het Christelijk geloof
De Alpha-cursus is een kennismakingscursus over het christelijke geloof en duurt 10 avonden en één hele zaterdag.
We hebben ieder jaar nog een aantal cursussen welke toegankelijk zijn voor mensen buiten de gemeente. Cursussen die gegeven worden zijn onder andere:

Verbeteren van je huwelijk
Wat is de Marriage Course? Tips, tools en verdieping voor je relatie! Dat is de Marriage Course. Tijdens zeven romantische en inspirerende avonden ontdek je hoe jouw relatie nog sterker kan worden en hoe jullie tijd voor elkaar kunnen maken.

Beter worden in opvoeden
Als je zelf kinderen hebt, weet je dat er - hoe leuk ook - best wat uitdagingen komen kijken bij de opvoeding. Wij dromen van meer gezonde gezinsrelaties in Nederland. De Parenting Children Course is een opvoedcursus voor ouders van 0- tot 10-jarigen.

Wij geloven ...

​... dat de hele Bijbel het geïnspireerde Woord van God is. De Bijbel is ons richtsnoer en leidraad voor alles wat we doen als gemeente;

... dat God de Schepper is van hemel en aarde;

... dat Jezus Christus de Zoon van God is en dat de mens alleen door Zijn dood en opstanding eeuwig leven met God kan ontvangen;

... dat we door het geloof in Jezus Christus behouden zijn. Dit geldt voor alle mensen die geloven in Jezus Christus en

... in de Enige God en dat er drie personen in de Godheid zijn: God de Vader, God de Zoon en God de Heilige Geest.

Visie en missie

Wij hebben 'Passie voor Jezus en hart voor mensen'. In onderstaand schema staat onze visie en missie in enkele woorden weergegeven.

Visie Vrije Baptistengemeente Enkhuizen

Ontmoet onze voorganger

Hallo, ik ben Cees Hanemaaijer en voorganger van de Vrije Baptistengemeente Enkhuizen en omstreken.

Ik ben getrouwd, heb vier kinderen en doe graag aan sport. Mijn passie is om mensen in contact te brengen met Jezus of mensen bij te staan in hun relatie met God.

Misschien zit je met vragen over van alles en nog wat; ik ben altijd bereid om naar je te luisteren en het gesprek met je aan te gaan.

Je kunt me bereiken door me te bellen, te appen, een mail te sturen of kom naar de dienst en spreek me daar gerust aan. 

mobiel: +31 06 36 143 392
mail: voorganger@baptistenenkhuizen

Cees Hanemaaijer

Contactgegevens gemeente

Adres (samenkomsten):
Boendersveld 3
1602 DK  Enkhuizen

Adres (post):
Postbus 364
1600 AJ  Enkhuizen